sobota, 16. marec 2013

Otroški čevlji


Otroška noga raste, tudi oblika stopal se spreminja, zato že kot malčki potrebujejo  obutev ki je kakovostna, in lahka za hojo.
Pri izbiri čevlja je prva pomembna stvar pravilna velikost čevlja.
Če prvič kupujete otroške čevlje prodajalko-ca prosite da otroku izmeri nogico. To stori s posebnim podstavkom na katerega postavijo otroško nogico. Noga pa poleg dolžine še potrebuje dodaten prostor za odriv in tudi prostor za rast noge. Otroku izberite čevelj s primerno širino čevlja, da noga v čevlju ne "plava".

Kot prva obutev za otroka je primeren čevelj s sprijemalnimi paščki, torej »na ježka«. Za otroške čevlje je vredno odšteti več denarja, saj je res pomembno da se otroku stopalo in nart pravilno oblikuje.
POZOR!
Čeprav mislite da boste prihranili denar , otroku ne obujte čevlje starejših sester, bratov ali celo drugih otrok. Čevelj je že oblikovan po nogi tistega ki je čevelj nosil prej. S tem boste le povzročili, tvegali nastanek ortopedskih težav. Ker so otroci ko prvič shodijo ves čas aktivni je tudi pomembno, da kot starši čevlje redno preverjate. Velika obraba obutve kaže na nepravilno izbiro čevljev oz velikosti noge.

                                                         Tabela velikosti otroških čevljev: